Bejelentés


Magyar logikai rejtvények Utolsó módosítás: 2011. december 28.

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.

2011. november 30.

A következő hónapokról

A világbajnoksággal kapcsolatos rohanás után újra van időm ezzel a honlappal is foglalkozni. A régebbi terveimmel ellentétben be kell látnom, hogy nem vagyok képes hetente kétszer frissíteni az oldalt. Ennek a legfőbb akadálya, hogy a rejtvény bázisom, ami alapján elkezdtem így 800 rejtvény után már eléggé kimerülőben van. Messze nem ugyanaz új rejtvényeket gyártani, mint összeválogatni. A honlapon a legtöbb rejtvény tőlem (Horváth Zoltán) és Slenker Gyula barátomtól származik. Ez a jövőben se lesz másként, havonta két oldalnyi új rejtvénnyel fogok előállni, valamint időközönként készítőtársamtól is kerülnek majd fel új feladványok. A rejtvények mennyisége helyett a rendszerességre szeretném a hangsúlyt fektetni. Amennyiben szeretne több rejtvényt fejteni az itt találtnál látogassa meg az Ajánló oldalt. Illetve tanulmányozza az online versenyek széles választékát. Az érdeklődés alacsony szintje miatt a továbbiakban a Versenyek oldalt nem fogom rendszeresen frissíteni, a versenyekről többek között a Rejtvény kalendáriumból tud értesülni. Általában a versenyek végeztével az ott szereplő rejtvények korlátozás nélkül letölthetőek. Így akkor is élvezheti ezeket a feladványokat, ha valamilyen okból nem tud vagy nem szeretne a versenyeken részt venni. Másik lehetőség, hogy feliratkozik az oldal hírlevelére, ahol minden hónapban további rejtvényekhez juthat hozzá. Végezetül szeretném felhívni a figyelmet a nemrég indított Sudoku blogomra: Sudoku új szemszögből Minden héten egy-két új sudokuval várom az érdeklődőket. Amennyiben a versenyekkel vagy bármi mással kapcsolatban kérdése lenne, ne habozzon írjon nekem bátran a Kapcsolat oldalon található űrlap segítségével. Üdvözlettel Horváth Zoltán

 

2011. július 14.

100. rejtvénytípus

Örömmel jelentjük be, hogy a mai napon megérkezett oldalunk a 100. sorszámozott rejtvény rejtvénytípus. Valójában még ennél is többről van szó, mert a feladatsoroknak is találhatóak olyan rejtvények, amik a többi oldalon még egyenlőre nem kaptak helyet. Az eltelt majdnem két esztendő alatt 10 magyar rejtvénykészítő feladványait ismerhette meg, jó néhány esetben az adott típusból több különböző szerzőtől is fejthetett rejtvényt. Megismertettük önökkel a legismertebb rejtvényeket, és azok legelterjedtebb variációit. Már-már azt kell hinnünk, hogy a rejtvénytípusok száma kifogyhatatlan, ezért számunkra is érdekes lesz látni, hogy mennyit is sikerül majd összeszedni. Köszönjük lelkes olvasóinknak, hogy az amatőr kinézet ellenére újra és újra visszatérnek az oldalra, és jelenlétükkel sarkallnak minket újabb rejtvények elkészítésére. Az idei év különleges a számunkra. Novemberben Magyarország ad otthont a XX. rejtvényfejtő világbajnokságnak, és egyben a VI. sudoku világbajnokságnak is. Ha ön rendszeres látogatója, és lelkes fejtője az oldalnak, csak javasolni tudjuk, hogy adjon magának egy esélyt, jöjjön el a válogatóversenyre! Hiszen idén a legjobb magyar fejtők mind a zsűri asztal túloldalán állnak, és szervezőként működnek közre a rendezvényen. Természetesen a válogatóverseny időpontjáról itt is be fogunk számolni. Vagy iratkozzon fel a ROE oldalán a logikai hírlevélre, hogy ne maradjon le semmiről. Addig is, amennyiben lehetősége van rá érdemes részt vennie a rendszeresen megrendezésre kerülő online versenyeken. Ezekről a Versenyek menüben fogunk tájékoztatást adni. Például július 29-30-án a vb magyar készítőnek különleges feladatait fejtheti. Nem akarunk nagy ígéretekkel előállni, de néhány újításra azért számíthat, amely reményeink szerint még kellemesebbé teszi az oldalunkon való tartózkodását. Egy talán kevésbé jó hír, hogy a közeljövőben csak heti egy oldalnyi rejtvényt tervezünk közölni, de érdemes lesz hétvégenként is meglátogatnia az oldalt, mert újabb feladatsorokkal és különleges rejtvényekkel igyekszünk kiegészíteni a kínálatot. Ha még nem tette meg, érdemes feliratkoznia az extra rejtvényeinkért. Hét elején pedig a fejtörő szekcióban várhatóak majd új feladványok. Végezetül még egyszer köszöntjük látogatóinkat, ez a jubileum önök nélkül nem jöhetett volna létre. Üdvözlettel a szerkesztő

 

2011. március 23.

Magyar győzelem!

Hétvégén rendezték a Tapa variációk online verseny negyedik, záró fordulóját. A versenyt szoros eredmény mellett honlapunk rejtvénykészítője Horváth Zoltán nyerte meg! Ezzel összetettben a 10. helyre sikerült előreugrania. Az összetett versenyben végül a fiatal német versenyző Florian Kirsch győzedelmeskedett, maga mögé utasítva a sudoku világbajnok Thomas Snydert.

 

 

 

 

 

2011. február 21.

Rejtvényfejtők Napja

Február 5-én került megrendezésre, Budapesten az idei rejtvényfejtők napja. A versenyen 150 résztvevő küzdött három órán át 17 különböző feladatorral. Ezek közül 5 logikai rejtvényeket tartalmaz. Részletes információk a ROE honlapján. A feladatsorok közül néhány elérhető a ROE rejtvény archívumában.

 

2010. február 14.

Honlapbővítés

Oldalunkat új menüponttal bővítettük: Logikai fejtörők Itt olyan feladványokat talál, amikkel bárhol és bármikor el tud bíbelődni. Hetente két új szöveges logikai feladványt tervezünk közreadni.

 

2011. január 3.

Kibővített hírlevél szolgáltatás

A friss anyagok előkészítésekor törekszünk arra, hogy minél jobban kitöltsön egy vagy két teljes oldalt, így gyakran előfordul, hogy néhány rejtvénynek már nem jut hely. Nem kell mást tennie, mint kitölteni a lenti úrlapot, hogy rendszeresen hozzájuthasson ezekhez az extra rejtvényekhez.

Név
Email cím
Állítsa be, mit tartalmazzon a hírlevél!
Milyen gyakran kér hírlevelet?

2011. január 2.

Versenyek menüpont

Új menüpontunkban a már meghirdetett online és élő versenyekről kap egy rövid tájékoztatót. A nemzetközi versenyeken a feladványok olyanok, amiket oldalunkon már megismert, tehát semmilyen nyelvtudás nem kell a megoldásukhoz. A feladatok leírása szinte kivétel nélkül angol nyelvű, kellő érdeklődés esetén oldalunkon közzé fogjuk tenni a leírások magyar változatát is.

 

2011. január 1.

Boldog új évet!

Az év elején két változtatást fogunk végrehajtani a honlapon. Az elmúlt évben jelentősen kibővült az online rejtvényfejtő versenyek köre, ezért honlapunk is többet fog foglalkozni ezzel a témával. Másik változtatásunk az év végén bevezetett hírlevelet érinti, erről a részleteket a jövőhéten ismertetjük. Minden látogatónknak eredményekben bővelkedő új évet kívánunk!

 

2010. november 15.

FONTOS BEJELENTÉS

Honlapunkon a mai naptól kezdve ismét rendszeresen jelennek meg rejtvények. Az oldal amatőr jellegéből adódóan viszont a jövőben is előfordulhatnak hosszabb-rövidebb szünetek. Remélhetőleg csak rövidebbek. Ha nem szeretne semmiről se lemaradni, akkor iratkozzon fel hírlevelünkre. Beállítástól függően havonta vagy háromhavonta kapni fog egy listát a honlapra felkerült rejtvényekről és változásokról. Tovább a hírlevélre 

 

2010. ápr. 28.

Sudoku Világbajnokság

Iden aprilis 29. es majus 2. kozott rendezik meg az 5. sudoku vilagbajnoksagot, Philadelphiaban. A verseny hivatalos oldalan on is figyelemmel kiserheti a hireket. Az oldal szerkesztoje is reszt vesz a rendezvenyen, igy a kovetkezo rejtvenyek a majus 3-ai heten varhatoak.
Hírek
Új rejtvények!

2011. december 28. Az év utolsó rejtvénye egy könnyed sudoku variáció melyeket Slenker Gyula készített.

tovább >>


Új rejtvény!

2011. december 12. Mai rejtvényünk egy újabb Tehenek variáció. A feladványt ezúttal Horváth Zoltán készítette.

tovább >>


Új rejtvények!

2011. november 30. Slenker Gyula jóvoltából ezúttal egy Tehenek variációval frissült az oldal.

tovább >>


Új rejtvények!

2011. szeptember 17. Legújabb rejtvényünk egy egészen új, ámde elég kézenfekvő Pentominó variáció. A rejtvény a mai Országos logikai versenyen kerül először a nagyközönség elé.

tovább >>


Új rejtvények!

2011. augusztus 28. Legújabb rejtvényünk a népszerű színezős rejtvény a Fesse feketére! A rejtvények egyben Lapis Viktor bemutatkozását jelentik az oldalon. A szerző rejtvényes blogát elhelyeztük az ajánlóban.

tovább >>


Magyar válogatóverseny!

2011. augusztus 23. Már csak három hét van hátra a következő élő rejtvényfejtő versenyig! Jelentkezzen ön is!

tovább >>


Következő versenyek

2011. augusztus 6. Versenyek menüpontunkat frissítettük. Ezen a hétvégén a Logic Masters India oldalán sudoku verseny várja az érdeklődőket. Jövő szombaton pedig gy német weboldalon laótelep variációkat fejthet.

tovább >>


Különleges rejtvényfejtő verseny a jövőhéten

2011. július 23. Újabb információk kerültek fel a július 29-30-ai online rejtvényfejtő versenyről. A feladatokat agyar szerzők készítették, ezért reméljük minél többen elindulnak rajta. Ezt elősegítendő mindegyik típus egy igazán könnyű rejtvénnyel kezdődik. Ezen a hétvégén pedig egy sudoku verseny várja az érdeklődőket.

tovább >>


100. rejtvénytípus

2011. július 14. Oldalunk mérföldkőhöz érkezett, kevesebb, mint 2 év alatt elérkeztünk a 100. rejtvénytípushoz, amely egy Útvesztő feladvány. Többen kérték, ezért a rejtvényhez egy gyakorlófájlt is mellékeltünk. Reméljük, hasznosnak fogja találni. Jó szórakozást!

tovább >>


Visszatérő rejtvények!

2011. július 8. Ezen a héten a Tengeri kígyó (70-77.) c. típusból közlünk újabb feladványokat.

tovább >>


Új feladatsor!

2011. július 3. Ebben a hónapban újabb rejtvények várhatók az oldalon. Elsőként egy feladatsor került feltöltésre.

tovább >>


Visszatérő rejtvények!

2011. április 22. Ezen a héten egy újabb visszatérő rejtvényt fejthetnek olvasóink, a Korallkeresőt (243-250.) Tájékoztatjuk önöket, hogy a héten újabb rejtvény már nem várható, amennyiben még nem tette meg iratkozzon fel az Extra rejtvényekért, és haladéktalanul megkapja az előző hónaphoz tartozó csomagot.

tovább >>


Új fejtörők!

2011. április 19. Heti két fejtörőnk menetrendszerűen megérkezett az oldalra. Jó szórakozást!

tovább >>


Új rejtvények!

2011. április 16. Heti második rejtvénytípusunk egy Tapa variáció, amely bizonyos szempontból épp az ellentéte az alaptípusnak.

tovább >>


Visszatérő rejtvények!

2011. április 14. Ezen a héten a már megismert Tapa (228-234.) rejtvény típusból közlünk két variációt. Az első alig tér el az eredeti változattól, ezért ezt is egyszerűen Tapának nevezzük.

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!